Επειδή η Μαργαρίτα δεν είναι μόνο ηρωίδα μυθιστορήματος, αλλά και καταπληκτικό κοκτέιλ, σας δείνω μια συνταγή Μαργαρίτας και μερικά βιογραφικά του υπέροχου ποτού που θεωρώ καταπληκτική! Συνδυάζεται με την Μαργαρίτα και τα Ηλιοτρόπια! Τώρα που καλοκαίρασε, απολαύστε!!!!!

Πατήστε εδώ για την συνταγή.

Δεν υπάρχει τρανταχτή απόδειξη για το πότε εφευρέθηκε το Cocktail Μαργαρίτα. Η πλέον αποδεκτή από όλες τις ιστορίες είναι ότι η Μαργαρίτα εφευρέθηκε τον Οκτώβριο του 1941 στο μπαρ Hussong στην πόλη Ensenada του Μεξικό, από τον μπάρμαν Don Carlos Orozco.

Ένα απόγευμα ο Don Carlos πειραματιζόταν με ανάμειξη νέων ποτών, όταν μια αριστοκρατική επισκέπτρια έφτασε στο μπαρ του, η Margarita Henkel, κόρη ενός Γερμανού πρεσβευτή. Της πρόσφερε ένα από τα νέα του ποτά, το οποίο το ονόμασε Μαργαρίτα από το όνομα της γυναίκας που το δοκίμασε πρώτη.
Μια άλλη ιστορία κάνει λόγο για μια όμορφη χορεύτρια από το Μεξικό ονόματι Marjorie King Rita De La Rosa, η οποία έπινε μόνο τεκίλα, και για χάρη της ο μπάρμαν Carlos Herrera, το 1938, έφτιαχνε το συγκεκριμένο Cocktail για να πίνει πριν τις παραστάσεις της.

Σίγουρα όμως είναι το απολαυστικότερο Cocktail με βάση την τεκίλα. Τι λέτε πάμε μαζί να το φτιάξουμε;

Recipe Cocktail Margarita
• 40 ml Tequila (τεκιλα)
• 20 ml triple sec
• 15 ml Φρέσκος χυμός lime
• Αλάτι για τη μπορντούρα στο ποτήρι
• Πάγο

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα ποτήρι cocktail (σε σχήμα Υ), ή ένα ποτήρι μαργαρίτα αλείφουμε με μία φέτα λεμόνι γύρω από το στόμιό του και το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε ένα πιατάκι με αλάτι, ώστε να αποκτήσει τη γνωστή λευκή μπορντούρα (οι bartenders ονομάζουν την όλη διαδικασία frosting).
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο και αναδεύουμε καλά (δεν χτυπάμε όμως με μανία)! Μόλις το σέικερ “ιδρώσει”, το ανοίγουμε και γεμίζουμε το περιεχόμενό του στα ποτήρια που ετοιμάσαμε.ΑΝ θέλουμε σερβίρουμε με καλαμάκια.
Τέλος γαρνίρουμε με μία ροδέλα lime.
Στην Υγειά σας!!